nov 29, 2023
Ontdek de Perfecte Badkamer Tegels: Functionaliteit en Stijlvolle Opties

Badkamer Tegels: Functionaliteit en Stijlvolle Opties voor Jouw Ruimte

De keuze van tegels voor je badkamer is van groot belang, zowel op het gebied van functionaliteit als stijl. Badkamertegels moeten bestand zijn tegen vocht, gemakkelijk schoon te maken zijn en tegelijkertijd een esthetische meerwaarde bieden aan de ruimte. In dit artikel zullen we verschillende soorten badkamertegels bespreken, evenals tips om de juiste keuze te maken voor jouw specifieke behoeften.

 1. Keramische tegels: Dit zijn de meest populaire en veelzijdige opties voor badkamers. Keramische tegels zijn duurzaam, waterbestendig en verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Ze kunnen op vloeren, muren en zelfs in douches worden gebruikt. Bovendien zijn ze relatief gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 2. Mozaïektegels: Deze kleine tegeltjes voegen een prachtig visueel element toe aan elke badkamer. Mozaïektegels kunnen worden gebruikt om accentmuren te creëren of om interessante patronen of afbeeldingen te vormen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals glas, keramiek of natuursteen.
 3. Natuursteentegels: Voor een luxueuze uitstraling kun je kiezen voor natuursteentegels zoals marmer, graniet of kalksteen. Deze tegels geven een elegantie aan je badkamer en hebben unieke texturen en kleurschakeringen. Het is belangrijk op te merken dat natuursteentegels wat meer onderhoud vereisen, zoals het regelmatig afdichten om vlekken te voorkomen.
 4. Cementtegels: Deze tegels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun vintage uitstraling en diverse ontwerpmogelijkheden. Cementtegels zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren, waardoor je jouw badkamer een uniek karakter kunt geven.

Bij het kiezen van badkamertegels zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

– Grootte van de tegels: Grotere tegels kunnen een ruimtelijk effect creëren, terwijl kleinere tegels geschikt kunnen zijn voor douchewanden of accentdetails.

– Antislip eigenschappen: Zorg ervoor dat de gekozen tegels voldoen aan de antislipnormen, vooral als ze op de vloer worden geplaatst om ongelukken te voorkomen.

– Onderhoudsgemak: Overweeg hoe gemakkelijk de tegels schoon te maken zijn en of ze bestand zijn tegen vlekken en krassen. Dit is met name belangrijk in een vochtige omgeving zoals de badkamer.

– Stijl en esthetiek: Kies tegels die passen bij jouw persoonlijke smaak en die harmoniëren met het algehele ontwerp van je badkamer. Overweeg ook hoe ze zullen samengaan met andere elementen zoals sanitair en meubilair.

Het selecteren van de juiste badkamertegels is essentieel om een functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimte te creëren. Neem de tijd om verschillende opties te verkennen en vraag advies aan professionals indien nodig. Met de juiste tegels kun je jouw badkamer transformeren tot een oase van rust en schoonheid.

 

9 Veelgestelde Vragen over Badkamer Tegels: Van keuze tot onderhoud

 1. Hoe kies ik de juiste badkamertegels?
 2. Wat zijn de beste materialen voor badkamertegels?
 3. Welke afmetingen moet ik kiezen voor mijn badkamertegels?
 4. Wat is het verschil tussen keramische en natuursteen tegels in de badkamer?
 5. Hoe veel tegels heb ik nodig voor mijn badkamer?
 6. Hoe bereken ik wat een goede prijs is voor mijn badkamertegels?
 7. Wat zijn de trends op het gebied van tegelontwerp in de badkamer?
 8. Waar kan ik goedkoopste tegels vinden voor mijn badkamer?
 9. Welke onderhoudsvriendelijke opties zijn er beschikbaar als het gaat om tegelvloeren in de badkamer?

Hoe kies ik de juiste badkamertegels?

Het kiezen van de juiste badkamertegels kan een belangrijke beslissing zijn bij het creëren van de gewenste sfeer en functionaliteit in jouw badkamer. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Functionaliteit: Houd rekening met de functionaliteit van de tegels. Badkamers zijn vochtige ruimtes, dus kies tegels die waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken zijn. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld duurzaam en waterbestendig, waardoor ze een populaire keuze zijn voor badkamers.
 2. Stijl en ontwerp: Overweeg welke stijl je wilt bereiken in jouw badkamer. Wil je een moderne uitstraling, een klassieke sfeer of misschien iets unieks met mozaïektegels? Kies tegels die passen bij jouw persoonlijke smaak en die harmoniëren met het algehele ontwerp van de badkamer.
 3. Grootte en patroon: Denk na over de grootte van de tegels die je wilt gebruiken. Grotere tegels kunnen een ruimtelijk effect creëren, terwijl kleinere tegels geschikt kunnen zijn voor accentdetails of douchewanden. Daarnaast kan het patroon van de tegels ook een impact hebben op de uitstraling van jouw badkamer.
 4. Onderhoud: Overweeg hoe gemakkelijk het is om de gekozen tegels schoon te maken en te onderhouden. Sommige materialen zoals natuursteen kunnen wat meer onderhoud vereisen, zoals het regelmatig afdichten om vlekken te voorkomen. Zorg ervoor dat je bereid bent de nodige zorg en onderhoud te bieden aan de tegels die je kiest.
 5. Budget: Stel een budget vast voor jouw tegelproject en houd hier rekening mee bij het maken van jouw keuze. Er zijn tegels verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus zorg ervoor dat je een balans vindt tussen de gewenste stijl en kwaliteit binnen jouw budget.
 6. Advies vragen: Aarzel niet om advies te vragen aan professionals in tegelwinkels of interieurontwerpers. Ze kunnen je helpen bij het selecteren van de juiste tegels op basis van jouw behoeften, smaak en budget.

Door rekening te houden met deze factoren en goed onderzoek te doen naar verschillende opties, kun je de juiste badkamertegels kiezen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn voor jouw specifieke badkamerproject.

Wat zijn de beste materialen voor badkamertegels?

Bij het kiezen van badkamertegels zijn er verschillende materialen die als de beste opties worden beschouwd, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele van de beste materialen voor badkamertegels:

 1. Keramiek: Keramische tegels zijn een populaire keuze voor badkamers vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloze ontwerpmogelijkheden hebt. Bovendien zijn keramische tegels relatief gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 2. Porselein: Porseleinen tegels worden vaak aanbevolen voor badkamers vanwege hun hoge dichtheid en waterbestendigheid. Ze zijn duurzaam, krasbestendig en kunnen goed omgaan met vochtige omstandigheden. Porseleinen tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, variërend van gladde oppervlakken tot imitaties van natuursteen of hout.
 3. Natuursteen: Natuursteentegels zoals marmer, graniet of kalksteen geven een luxe uitstraling aan je badkamer. Elke steensoort heeft unieke texturen en kleurschakeringen, waardoor elke tegel uniek is. Het is belangrijk op te merken dat natuursteentegels wat meer onderhoud vereisen, zoals regelmatig afdichten om vlekken te voorkomen.
 4. Glas: Glas tegels voegen een moderne en elegante uitstraling toe aan je badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je creatieve ontwerpen kunt maken. Glas tegels zijn ook waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken.
 5. Cement: Cementtegels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun vintage uitstraling en diverse ontwerpmogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren, waardoor je jouw badkamer een uniek karakter kunt geven. Cementtegels vereisen wel wat meer onderhoud, zoals regelmatig afdichten.

Bij het kiezen van het beste materiaal voor badkamertegels is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals duurzaamheid, waterbestendigheid, onderhoudsgemak en esthetiek. Overweeg ook je budget en persoonlijke voorkeuren bij het maken van je keuze. Het raadplegen van een professionele tegeladviseur kan ook nuttig zijn om de beste opties te vinden die passen bij jouw specifieke behoeften.

Welke afmetingen moet ik kiezen voor mijn badkamertegels?

Bij het kiezen van de afmetingen voor je badkamertegels zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden, zoals de grootte van de ruimte en het gewenste visuele effect. Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen bij het maken van een keuze:

 1. Vloertegels: Voor vloertegels in de badkamer worden meestal grotere afmetingen aanbevolen, zoals 30×30 cm, 45×45 cm of zelfs 60×60 cm. Grotere tegels kunnen een ruimtelijk effect creëren en zorgen voor minder voegen, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Als je echter een kleine badkamer hebt, kunnen kleinere tegels zoals 20×20 cm of 25×25 cm ook geschikt zijn.
 2. Wandtegels: Voor wandtegels kun je kiezen voor verschillende afmetingen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het gewenste ontwerp. Gangbare maten zijn bijvoorbeeld 20×20 cm, 30×60 cm of 40×80 cm. Je kunt ook experimenteren met mozaïektegels of andere kleinschalige formaten om accentmuren te creëren.
 3. Douchewanden: Als je tegels wilt gebruiken op de wanden van je douche, is het belangrijk om te kiezen voor tegels die bestand zijn tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken zijn. Overweeg kleinere formaten zoals 10×10 cm of 15×15 cm voor douchewanden, omdat deze beter kunnen buigen rond gebogen oppervlakken.
 4. Accenttegels: Als je van plan bent om accenttegels te gebruiken om een visueel element toe te voegen aan je badkamer, kun je spelen met verschillende afmetingen en vormen. Mozaïektegels in kleinere formaten, zoals 2×2 cm of 5×5 cm, kunnen perfect zijn voor het creëren van interessante patronen of afbeeldingen.

Onthoud dat dit slechts richtlijnen zijn en dat uiteindelijk jouw persoonlijke smaak en de stijl van je badkamer de doorslaggevende factoren moeten zijn bij het kiezen van de juiste afmetingen voor je badkamertegels. Het is ook altijd een goed idee om advies in te winnen bij een professionele tegeladviseur of interieurontwerper om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw specifieke situatie.

Wat is het verschil tussen keramische en natuursteen tegels in de badkamer?

In de badkamer zijn zowel keramische als natuursteen tegels populaire keuzes, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee materialen:

 1. Materiaal: Keramische tegels worden gemaakt van klei en andere natuurlijke materialen, die vervolgens worden gebakken op hoge temperaturen. Natuursteentegels daarentegen zijn afkomstig van natuurlijk gevormde stenen zoals marmer, graniet, kalksteen of leisteen.
 2. Uiterlijk en variatie: Keramische tegels bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, met verschillende kleuren, patronen en texturen om uit te kiezen. Ze kunnen zelfs worden gemaakt om op natuursteen te lijken. Natuursteentegels hebben echter een unieke uitstraling met hun eigen kleurschakeringen en texturen die door Moeder Natuur zijn gevormd.
 3. Duurzaamheid: Over het algemeen zijn keramische tegels duurzamer dan natuursteentegels. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes zoals de badkamer. Natuursteentegels kunnen echter gevoeliger zijn voor krassen en vlekken, vooral als ze niet goed worden onderhouden.
 4. Onderhoud: Keramische tegels vereisen over het algemeen minder onderhoud dan natuursteentegels. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met gewone schoonmaakmiddelen en vereisen geen speciale behandeling of afdichting. Natuursteentegels, daarentegen, moeten regelmatig worden afgedicht om vlekken en waterabsorptie te voorkomen.
 5. Kosten: Over het algemeen zijn keramische tegels goedkoper dan natuursteentegels. De prijs van natuursteen kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het type steen en de kwaliteit ervan. Daarom zijn natuursteentegels vaak duurder in vergelijking met keramische tegels.

Bij het kiezen tussen keramische en natuursteentegels voor je badkamer is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, budget en onderhoudsvereisten. Beide materialen hebben hun eigen unieke eigenschappen en kunnen een prachtige uitstraling aan je badkamer geven, dus het is aan jou om te beslissen welke het beste bij jouw behoeften past.

Hoe veel tegels heb ik nodig voor mijn badkamer?

Het aantal tegels dat je nodig hebt voor je badkamer hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de tegels, het oppervlaktegebied dat je wilt bedekken en eventuele patronen of ontwerpen die je wilt creëren. Hier zijn een paar stappen om je te helpen een schatting te maken van het aantal tegels dat je nodig hebt:

 1. Meet de ruimte: Begin met het meten van de lengte en breedte van de vloer en muren waar je tegels wilt plaatsen. Vermenigvuldig deze twee getallen om het totale oppervlaktegebied te berekenen.
 2. Bereken de tegelmaat: Controleer de afmetingen van de tegels die je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, als elke tegel 30 cm bij 30 cm is, vermenigvuldig dan deze twee getallen om het oppervlaktegebied van elke tegel te berekenen.
 3. Bereken het aantal benodigde tegels: Deel het totale oppervlaktegebied door het oppervlaktegebied van elke tegel om een schatting te krijgen van het aantal tegels dat je nodig hebt. Houd er rekening mee dat je mogelijk extra tegels moet kopen voor snijverlies en reserve.
 4. Patronen en ontwerpen: Als je speciale patronen of ontwerpen wilt creëren met verschillende kleuren of formaten, moet je mogelijk meer tegels kopen om voldoende variatie te hebben.

Het is altijd raadzaam om iets meer tegels te kopen dan strikt noodzakelijk, omdat dit ervoor zorgt dat je genoeg tegels hebt voor eventuele reparaties of vervangingen in de toekomst. Het is ook handig om advies te vragen aan een professional in een tegelwinkel of een aannemer die gespecialiseerd is in badkamerrenovaties. Zij kunnen je helpen bij het maken van een nauwkeurigere schatting op basis van jouw specifieke situatie.

Hoe bereken ik wat een goede prijs is voor mijn badkamertegels?

Het bepalen van een goede prijs voor badkamertegels kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de tegels, het materiaal, het merk en de grootte van de ruimte die je wilt betegelen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een goede prijs te berekenen:

 1. Onderzoek doen: Begin met het doen van onderzoek naar verschillende tegelmerken en -leveranciers. Vergelijk prijzen en kwaliteit om een idee te krijgen van wat er beschikbaar is op de markt.
 2. Bepaal je budget: Stel een budget vast voor je badkamerproject, inclusief de kosten voor tegels. Dit zal je helpen om binnen je financiële mogelijkheden te blijven en realistische verwachtingen te hebben.
 3. Meet de ruimte op: Neem nauwkeurige metingen van de vloer- en wandoppervlakte die je wilt betegelen. Dit zal je helpen bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid tegels.
 4. Bereken het aantal benodigde tegels: Gebruik de afmetingen van de ruimte om het aantal benodigde tegels te berekenen. Houd rekening met snijverlies door extra tegels aan te schaffen.
 5. Vergelijk prijzen: Bezoek verschillende winkels of online retailers om prijzen te vergelijken voor dezelfde of vergelijkbare tegels die aan jouw behoeften voldoen.
 6. Overweeg installatiekosten: Houd er rekening mee dat naast de kosten van de tegels zelf, er ook kosten zijn voor de installatie. Dit kan inclusief arbeidskosten en materialen zoals lijm en voegmiddel.
 7. Onderhandelen: Als je tegels hebt gevonden die aan je verwachtingen voldoen, aarzel dan niet om te onderhandelen over de prijs. Soms is er ruimte voor korting, vooral als je een grote hoeveelheid tegels koopt.
 8. Kwaliteit over prijs: Hoewel het belangrijk is om binnen je budget te blijven, is het ook essentieel om de kwaliteit van de tegels in overweging te nemen. Investeer in duurzame tegels van goede kwaliteit die bestand zijn tegen vocht en dagelijks gebruik.

Het berekenen van een goede prijs voor badkamertegels vereist wat onderzoek en planning, maar het kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen en waar voor je geld te krijgen. Vergeet niet dat naast de prijs ook andere factoren zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetiek belangrijk zijn bij het maken van je keuze.

Op het gebied van tegelontwerp in de badkamer zijn er verschillende trends die momenteel populair zijn. Hier zijn enkele van de meest opvallende trends:

 1. Grote formaten: Grote tegels zijn momenteel erg in trek. Ze creëren een gevoel van ruimtelijkheid en minimalisme in de badkamer. Denk aan tegels met afmetingen zoals 60×60 cm, 80×80 cm of zelfs nog groter.
 2. Natuurlijke materialen: Het gebruik van natuurlijke materialen zoals marmer, travertijn en leisteen is een populaire trend. Deze materialen geven de badkamer een luxe uitstraling en voegen textuur en warmte toe aan de ruimte.
 3. Patronen en mozaïeken: Het gebruik van patronen en mozaïektegels is een geweldige manier om visuele interesse toe te voegen aan de badkamer. Of het nu gaat om geometrische patronen, arabesken of kleurrijke mozaïeken, deze ontwerpen kunnen een echte eyecatcher zijn.
 4. Vintage stijl: Retro-geïnspireerde tegels zijn weer helemaal in de mode. Denk aan cementtegels met vintage patronen of metrotegels die een klassieke uitstraling hebben. Deze tegels voegen karakter toe aan de badkamer en brengen een vleugje nostalgie met zich mee.
 5. Textuur: Tegels met reliëf of textuur winnen aan populariteit omdat ze een interessante dimensie toevoegen aan de badkamermuren of -vloeren. Denk bijvoorbeeld aan tegels met een 3D-effect of tegels met een ruwe oppervlakteafwerking.
 6. Monochrome kleurenpaletten: Eénkleurige badkamers worden steeds populairder. Wit, grijs en zwart zijn veelvoorkomende kleuren in monochrome ontwerpen. Deze minimalistische benadering creëert een strakke en moderne uitstraling.
 7. Metallic accenten: Tegels met metallic accenten, zoals goud, koper of zilver, voegen glamour en luxe toe aan de badkamer. Deze subtiele glinsteringen kunnen worden gebruikt als accentmuur of als decoratieve elementen.

Het is belangrijk om te onthouden dat trends komen en gaan, dus het is verstandig om te kiezen voor een ontwerp dat bij jouw persoonlijke smaak en stijl past. Het raadplegen van een professionele tegeladviseur kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes op basis van jouw specifieke behoeften en wensen.

Waar kan ik goedkoopste tegels vinden voor mijn badkamer?

Als je op zoek bent naar goedkope tegels voor je badkamer, zijn er verschillende opties waar je naar kunt kijken:

 1. Bouwmarkten: Grote bouwmarkten hebben vaak een breed assortiment aan badkamertegels tegen betaalbare prijzen. Ze bieden vaak kortingen en aanbiedingen, vooral tijdens speciale sale periodes.
 2. Tegeloutlets: Tegeloutlets zijn gespecialiseerde winkels die restpartijen en overtollige voorraad tegels verkopen tegen gereduceerde prijzen. Hier kun je vaak goede deals vinden op kwaliteitstegels.
 3. Online winkels: Er zijn tal van online winkels die een breed scala aan badkamertegels aanbieden tegen concurrerende prijzen. Vergelijk verschillende websites om de beste deals te vinden en let op eventuele kortingsacties of gratis verzending.
 4. Tweedehands marktplaatsen: Op online marktplaatsen zoals Marktplaats of lokale Facebook-groepen kun je soms gebruikte badkamertegels vinden die nog in goede staat verkeren. Dit kan een kosteneffectieve manier zijn om tegels te kopen, maar zorg ervoor dat je de kwaliteit controleert voordat je ze aanschaft.
 5. Groothandels: Sommige groothandels verkopen ook rechtstreeks aan particulieren en bieden tegels tegen groothandelsprijzen. Het kan de moeite waard zijn om contact op te nemen met lokale groothandelaars om te zien of ze openstaan voor particuliere verkoop.

Onthoud dat naast de prijs ook de kwaliteit en duurzaamheid van de tegels belangrijk zijn. Zorg ervoor dat je tegels kiest die geschikt zijn voor badkamergebruik en bestand zijn tegen vocht en slijtage. Neem de tijd om verschillende winkels en online platforms te verkennen om de beste deals te vinden die aan jouw behoeften voldoen.

Welke onderhoudsvriendelijke opties zijn er beschikbaar als het gaat om tegelvloeren in de badkamer?

Als het gaat om onderhoudsvriendelijke opties voor tegelvloeren in de badkamer, zijn er verschillende mogelijkheden waar je rekening mee kunt houden. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 1. Keramische tegels: Keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor een onderhoudsvriendelijke badkamervloer. Ze zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Keramische tegels vereisen over het algemeen weinig onderhoud en kunnen eenvoudig worden gereinigd met een mild schoonmaakmiddel en water.
 2. Porcellanato tegels: Porcellanato tegels zijn keramische tegels met een speciale afwerking die ze extra sterk en slijtvast maakt. Deze tegels hebben vaak een lage porositeit, waardoor ze minder gevoelig zijn voor vlekken of vochtabsorptie. Porcellanato tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen minimaal onderhoud.
 3. Vinyltegels: Vinyltegels bieden een betaalbare en onderhoudsvriendelijke optie voor badkamervloeren. Ze zijn waterbestendig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Vinyltegels hebben vaak een beschermende toplaag die vlekken en krassen helpt voorkomen.
 4. PVC-tegels: PVC-tegels combineren de duurzaamheid van keramische tegels met het comfort van vinyltegels. Ze zijn waterbestendig, slipvrij en eenvoudig te onderhouden. PVC-tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen, waardoor je jouw badkamervloer een unieke uitstraling kunt geven.
 5. Natuursteentegels met een beschermende coating: Als je de uitstraling van natuursteentegels verkiest, kun je overwegen om tegels te kiezen die zijn behandeld met een beschermende coating. Deze coating helpt vlekken en vochtabsorptie te verminderen, waardoor de tegels gemakkelijker te onderhouden zijn. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het juiste onderhoud van deze tegels.

Ongeacht welke optie je kiest, is het belangrijk om regelmatig schoon te maken en eventuele gemorste vloeistoffen of zeepresten direct weg te vegen. Vermijd ook het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen die de tegels kunnen beschadigen. Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging kun je ervoor zorgen dat je badkamervloer er jarenlang mooi uitziet.

Meer Details

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.