jul 15, 2023
Badkamer Tegels Goedkoop: Tips voor een Budgetvriendelijke Badkamerrenovatie

Badkamer Tegels Goedkoop: Tips voor een Prachtige en Betaalbare Badkamer

Een badkamerrenovatie kan een behoorlijke investering zijn, maar het hoeft niet altijd duur te zijn. Als je op zoek bent naar goedkope badkamertegels, ben je bij ons aan het juiste adres! In dit artikel delen we enkele handige tips om je te helpen bij het vinden van betaalbare tegels die perfect passen bij jouw badkamerstijl en budget.

 1. Vergelijk prijzen: Het is altijd verstandig om prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Neem de tijd om online te zoeken naar winkels en groothandels die badkamertegels aanbieden tegen concurrerende prijzen. Door verschillende opties te vergelijken, kun je de beste deal vinden.
 2. Kies voor keramische tegels: Keramische tegels zijn een populaire keuze voor badkamers vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn ook vaak betaalbaarder dan andere materialen zoals natuursteen of marmer. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor je talloze mogelijkheden hebt om de perfecte look voor jouw badkamer te creëren.
 3. Ga voor eenvoudige ontwerpen: Hoewel complexe patronen en mozaïektegels prachtig kunnen zijn, zijn ze meestal duurder dan eenvoudige ontwerpen. Overweeg daarom om te kiezen voor eenvoudige tegels in één kleur of een subtiel patroon. Deze kunnen net zo stijlvol zijn en je bespaart geld.
 4. Kijk naar restpartijen en uitverkoop: Winkels hebben vaak restpartijen of uitverkoop van badkamertegels. Dit zijn tegels die niet meer in het reguliere assortiment zitten of waarvan de voorraad beperkt is. Het kan de moeite waard zijn om deze te bekijken, aangezien ze vaak tegen sterk gereduceerde prijzen worden aangeboden.
 5. Overweeg tweedehands tegels: Als je echt op zoek bent naar een koopje, kun je ook overwegen om tweedehands badkamertegels te gebruiken. Je kunt ze vinden bij sloopprojecten of online marktplaatsen. Zorg er wel voor dat je voldoende tegels hebt en controleer zorgvuldig op eventuele beschadigingen voordat je ze aanschaft.
 6. Bespaar op installatiekosten: Naast het vinden van goedkope tegels, kun je ook besparen op de installatiekosten door zelf de tegels te plaatsen als je handig bent. Zorg ervoor dat je voldoende informatie en instructies hebt voordat je aan de slag gaat, zodat het resultaat professioneel oogt.
 7. Onderhoudsvriendelijke tegels: Kies voor tegels die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld op lange termijn omdat je geen dure schoonmaakmiddelen of professionele reinigingsdiensten nodig hebt.

Met deze tips kun je jouw badkamer renoveren zonder de bank te breken. Onthoud dat een goedkope badkamer niet betekent dat je compromissen moet sluiten op stijl en kwaliteit. Met de juiste keuzes kun je een prachtige badkamer creëren die binnen jouw budget past.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen bij het vinden van betaalbare badkamertegels. Veel succes met jouw badkamerrenovatie!

Let op: De informatie in dit artikel is alleen bedoeld als algemeen advies en dient niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd een specialist voordat je renovatiewerkzaamheden uitvoert.

 

4 Veelgestelde Vragen over Goedkope Badkamertegels: De Kosten van een Tegelzetter, Kunnen Vloertegels op de Wand?, Waarop te Letten bij het K

 1. Hoe duur is een tegelzetter?
 2. Kan een vloertegel aan de wand?
 3. Waar moet je op letten bij het kopen van tegels?
 4. Welke tegels in een kleine badkamer?

Hoe duur is een tegelzetter?

De kosten van een tegelzetter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, ervaring van de tegelzetter, het type tegels en de omvang van het project. Over het algemeen worden tegelzetters meestal per vierkante meter of per uur betaald.

Gemiddeld kunnen de kosten voor een professionele tegelzetter in België liggen tussen €20 en €50 per vierkante meter. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat de werkelijke prijzen kunnen variëren.

Het is belangrijk om offertes op te vragen bij verschillende tegelzetters en hun prijzen te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over het project, inclusief het type tegels, de oppervlakte en eventuele speciale vereisten. Dit helpt je om nauwkeurige offertes te ontvangen en een weloverwogen keuze te maken.

Daarnaast is het ook verstandig om referenties of portfolio’s van eerdere projecten van de tegelzetter te bekijken om een idee te krijgen van hun werk en professionaliteit. Het inhuren van een ervaren professional kan uiteindelijk waardevol zijn, omdat zij hoogwaardig werk leveren dat lang meegaat.

Onthoud dat deze kosten alleen betrekking hebben op de arbeidskosten van de tegelzetter. De kosten voor materialen, zoals de tegels zelf, lijm en voegmiddelen, zijn meestal niet inbegrepen in dit tarief en moeten apart worden berekend.

Het is altijd aan te raden om een gedetailleerde schriftelijke overeenkomst te hebben met de tegelzetter, waarin alle kosten, werkzaamheden en voorwaarden duidelijk worden vermeld. Op die manier kun je misverstanden voorkomen en zorgen voor een soepele samenwerking.

Raadpleeg altijd een professionele tegelzetter voor nauwkeurige prijsinformatie en advies op maat voor jouw specifieke project.

Kan een vloertegel aan de wand?

Ja, het is mogelijk om een vloertegel aan de wand te gebruiken. Veel vloertegels kunnen ook als wandtegels worden gebruikt, afhankelijk van het ontwerp en de stijl van de tegel. Het is echter belangrijk om rekening te houden met enkele factoren bij het gebruik van vloertegels op de wand.

Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de tegel geschikt is voor wandtoepassingen. Sommige vloertegels hebben een ruwere textuur of zijn dikker en kunnen daarom minder geschikt zijn voor gebruik op een wand. Controleer altijd de specificaties van de tegel en raadpleeg eventueel een specialist om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor wandgebruik.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het gewicht van de tegels. Vloertegels zijn over het algemeen dikker en zwaarder dan standaard wandtegels. Zorg ervoor dat de muur stevig genoeg is om het extra gewicht te dragen voordat je besluit vloertegels aan de wand te installeren.

Bovendien moet je er rekening mee houden dat sommige vloertegels mogelijk niet geschikt zijn voor bepaalde delen van de badkamer, zoals douchewanden of gebieden die regelmatig in contact komen met water. Controleer altijd of de tegel waterbestendig is voordat je deze op een natte locatie installeert.

Tot slot, als je ervoor kiest om vloertegels aan de wand te gebruiken, overweeg dan ook de esthetiek en het ontwerp. Vloertegels kunnen een unieke en interessante uitstraling geven aan een wand, maar het is belangrijk om te experimenteren met patronen, kleuren en formaten om ervoor te zorgen dat het eindresultaat harmonieus en evenwichtig is.

Kortom, vloertegels kunnen zeker op de wand worden gebruikt, maar het is belangrijk om rekening te houden met de geschiktheid, het gewicht en de locatie van de tegels. Raadpleeg altijd een specialist als je twijfelt of vragen hebt over het gebruik van vloertegels op de wand.

Waar moet je op letten bij het kopen van tegels?

Het kopen van tegels voor je huis kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste tegels kiest die passen bij jouw behoeften en stijl. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het kopen van tegels:

 1. Materiaal: Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, natuursteen, glas en meer. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Overweeg factoren zoals duurzaamheid, onderhoudsvereisten en esthetiek bij het kiezen van het juiste materiaal voor jouw specifieke toepassing.
 2. Doel: Bepaal het doel van de tegels voordat je ze koopt. Ga je ze gebruiken voor vloeren, wanden of beide? Moeten ze bestand zijn tegen water, hitte of zware belasting? Zorg ervoor dat de tegels geschikt zijn voor het beoogde gebruik om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan en goed presteren.
 3. Stijl en ontwerp: Overweeg de stijl en het ontwerp van de tegels in relatie tot de rest van je interieur. Wil je een moderne uitstraling met strakke lijnen of geef je de voorkeur aan een klassieke look met gedetailleerde patronen? Kies tegels die passen bij jouw persoonlijke smaak en harmoniëren met de algehele esthetiek van de ruimte.
 4. Kleur en patroon: Denk na over de kleur en het patroon van de tegels. Lichtere kleuren kunnen een ruimte groter laten lijken, terwijl donkere kleuren een gevoel van warmte en intimiteit kunnen creëren. Patroontegels kunnen visuele interesse toevoegen, maar zorg ervoor dat ze niet overweldigend zijn als je ze in grote hoeveelheden gebruikt.
 5. Onderhoud: Houd rekening met het onderhoud dat nodig is voor de tegels die je kiest. Sommige materialen vereisen meer onderhoud dan andere. Vraag naar de reinigings- en onderhoudsinstructies om ervoor te zorgen dat je bereid bent om de benodigde zorg aan de tegels te besteden.
 6. Prijs: Overweeg je budget bij het kopen van tegels. Tegelprijzen variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte, het merk en de kwaliteit. Stel een budget vast en zoek naar tegels binnen dat bereik. Vergeet niet dat goedkopere tegels niet altijd van mindere kwaliteit hoeven te zijn, dus vergelijk prijzen en kwaliteit om de beste keuze te maken.
 7. Monsters en proefstukken: Vraag altijd om monsters of proefstukken voordat je definitieve aankopen doet. Hierdoor kun je de tegels thuis bekijken in jouw eigen verlichting en omgeving, zodat je een beter idee krijgt van hoe ze eruit zullen zien.

Door rekening te houden met deze belangrijke punten kun je weloverwogen beslissingen nemen bij het kopen van tegels. Vergeet niet om advies in te winnen bij professionals in de tegelbranche als je twijfelt of vragen hebt.

Welke tegels in een kleine badkamer?

In een kleine badkamer is het belangrijk om tegels te kiezen die de ruimte groter laten lijken en een gevoel van licht en luchtigheid creëren. Hier zijn enkele suggesties voor tegels die goed werken in een kleine badkamer:

 1. Grote tegels: Kies voor grote tegels in plaats van kleine tegels. Grote tegels kunnen de illusie van een grotere ruimte creëren, omdat er minder voegen zijn die de ruimte visueel onderbreken. Probeer te gaan voor tegels met afmetingen van 30×60 cm of zelfs groter.
 2. Lichtgekleurde tegels: Lichtgekleurde tegels, zoals wit, crème, pastel of lichtgrijs, reflecteren meer licht en maken de ruimte helderder en opener. Dit helpt om de illusie van meer ruimte te creëren.
 3. Glanzende of glasachtige afwerking: Tegels met een glanzende of glasachtige afwerking reflecteren het licht en zorgen voor een gevoel van openheid. Overweeg bijvoorbeeld glanzende keramische of porseleinen tegels.
 4. Verticale strepen: Verticaal geplaatste langwerpige tegels kunnen de hoogte van de ruimte benadrukken en deze optisch vergroten. Kies bijvoorbeeld voor rechthoekige metro- of langwerpige mozaïektegels die verticaal zijn geplaatst.
 5. Doorlopende vloertegels: Als je dezelfde vloertegels door laat lopen op de wanden, creëer je een naadloze uitstraling en visuele continuïteit. Dit kan helpen om de ruimte groter te laten lijken.
 6. Minder contrast: Vermijd sterke contrasten tussen de tegels op de vloer en de wanden, omdat dit de ruimte kan verkleinen. Kies in plaats daarvan voor tegels die dicht bij elkaar liggen in kleurtonen en tinten.
 7. Minimalistisch patroon: Kies voor tegels met een minimalistisch patroon of een subtiel textuur-effect om visuele drukte te vermijden. Dit helpt om een rustige en ruimtelijke uitstraling te behouden.

Onthoud dat het belangrijk is om je persoonlijke smaak en stijlvoorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van tegels voor jouw kleine badkamer. Het doel is om een balans te vinden tussen het vergroten van de ruimte en het creëren van een esthetisch aantrekkelijke badkamer waar je van kunt genieten.

Meer Details

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *